Logo De Duurzame Tafel
← Ledenoverzicht

SealedAir, Diversey Netherlands Production B.V.

Diversey is een onderdeel van SealedAir, een wereldspeler op het gebied van voedselveiligheid, reiniging en hygine en productbescherming.

Diversey is een bedrijf dat zich bezig houdt met totaaloplossingen voor reiniging en hygine. Dat betekent dat reinigingsmiddelen die u in de kast heeft staan, zomaar gemaakt kunnen zijn door Diversey. Er worden zowel producten geproduceerd voor professionele reiniging als voor de consumentenmarkt. Een schonere en gezondere toekomst is daarbij het streven.

SealedAir is actief in 175 landen. De Diversey-tak houdt zich binnen het concern bezig met reiniging en hygine. In Nederland is Diversey op drie plaatsen actief. In Utrecht is een salesafdeling gevestigd, in Amsterdam zit het Europese hoofdkantoor en in Enschede staat een productiefaciliteit.

Productielocatie Enschede

In 1937 werd reinigingsmiddelenfabrikant ECHFA N.V. in Enschede opgericht. Door de jaren heen is ECHFA samengevoegd met andere bedrijven, met uiteindelijk de naam Diversey als resultaat.

De productielocatie in Enschede is met ruim 170 medewerkers de grootste van de vijf Europese productiefaciliteiten. De andere productielocaties zijn gevestigd in Groot Brittanni, Duitsland, Spanje en Itali.

Binnen het Diversey-concern is Enschede de grootste producent van vloeibare was- en reinigingsproducten. In Enschede worden producten zoals Taski, Suma en Clax geproduceerd. Deze producten worden veel gebruikt voor professionele reiniging, maar zijn ook in de winkel te vinden.

De fabriek in Enschede is de grootste en modernste fabriek van Diversey.
  • Het productievolume is  ruim 90.000 ton
  • Er werken ca 175 werknemers.
  • Er wordt gewerkt met 380 verschillende grondstoffen
  • Er zijn ca 2360 verschillende verpakkingsmaterialen die varieren van 150 ml tot 1000 liter in inhoud. Daarnaast wordt 5% van de productie in bulk (tankwagens) uitgeleverd.
  • Per dag zijn er 25 uitgaande vrachtwagens, dat is een jaarlijkse truck-lengte van 92 kilometer.

Waarom lid van De Duurzame Tafel?

Voor Diversey is het essentieel om reinigingsmiddelen op een schone manier te produceren. Door slimme maatregelen produceert Diversey Enschede weinig afval. Dankzij een geavanceerd reinigingssysteem is het waterverbruik bij de reiniging van leidingen erg laag. Er is daardoor weinig afvalwater, wat goed is voor het milieu. Per batch van 10.000 kilo is er minder dan 50 kilo materiaalverlies. Zo wordt er weinig afval geproduceerd. Diversey is continue op zoek  naar verbetermogelijkheden op het gebied van duurzaamheid.

Contactgegevens

SealedAir, Diversey Netherlands Production B.V.
Rembrandtlaan 414
7545 ZW Enschede

Telefoon (053) 488 77 66

Internet + sociale media

Contactpersoon

Ruud Nijlant

E-mail ruud.nijlant@SealedAir.com
Telefoon (053) 488 78 05
Mobiel (06) 83 64 86 06
Ruud Nijlant is Site Manager bij Sealed Air.

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden elkaar duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!