Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

13 maart 2015

Kredietpaspoort: online instrument biedt als eerste in Europa ondernemer regie over financile reputatieHet Kredietpaspoort, d online tool voor ondernemers met een financieringsvraag, is vanaf vandaag live! Het Kredietpaspoort is het eerste instrument in Europa dat ondernemers een totaal beeld geeft van de eigen financile reputatie en kredietwaardigheid.

De afgelopen twee jaar is door veertien ondernemers, onder toeziend oog van Economische Zaken, gewerkt aan de ontwikkeling van het Kredietpaspoort. In nauwe samenwerking met banken, (nieuwe) spelers in de financieringsmarkt, accountants en softwareleveranciers is het Kredietpaspoort ontwikkeld. Dit maakt van Kredietpaspoort een uniek platform waarmee ondernemers sneller en eenvoudiger toegang krijgen tot krediet. 

Financile reputatie

Kredietpaspoort werkt vanuit de overtuiging dat het belangrijk is dat de ondernemer een gelijkwaardige positie heeft ten opzichte van financile partners. Met het Kredietpaspoort zijn ondernemers zelf in staat om hun financile reputatie te controleren en te beheren. Door het aanmaken van een persoonlijk Kredietpaspoort krijgt de ondernemer meer inzicht in zijn of haar ondernemerskwaliteiten, de prestaties van de onderneming en belangrijke financile parameters. Met het Kredietpaspoort krijgt de ondernemer eenvoudiger en sneller toegang tot krediet, bij zowel traditionele financile instellingen als nieuwe spelers op de financieringsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan crowdfunding en kredietunies.   

Het vinden, krijgen en behouden van het juiste bedrijfskrediet is een bekend probleem bij MKBers en ZZP-ers, zegt Jan Wietsma, oprichter van Kredietpaspoort. Wij ontdekten dat ondernemers nauwelijks weten hoe ze hun eigen kredietwaardigheid kunnen verbeteren. Dit maakt hun kans van slagen bij de aanvraag van een financiering aanzienlijk kleiner. De meeste ondernemers weten vooraf totaal niet of een financier ja of nee gaat zeggen. Het Kredietpaspoort brengt daar verandering in. Door middel van wetenschappelijk gevalideerde vragenlijsten en een geobjectiveerd ratingmodel krijgt de ondernemer zicht op zijn eigen financile reputatie vrdat hij of zij een financieringsaanvraag indient. 
 Naast dat ondernemers met het Kredietpaspoort een beter beeld van hun eigen situatie krijgen, krijgen potentile financiers sneller en eenvoudiger een volledig beeld van zowel de ondernemer alsmede de onderneming., stelt Patrick Verdoold, directeur van Kredietpaspoort. Dit maakt de financieringsketen effectiever en efficinter, met een daling van faal- en frictiekosten tot gevolg. Kredietpaspoort maakt hiervoor gebruik van SBR, de standaard om financile gegevens uit te wisselen. 

Kredietpaspoort is in nauwe samenwerking met spelers uit de financieringsketen opgezet, deze partijen zijn ook betrokken bij de verdere uitrol. Een Stichting met een onafhankelijke Raad van Toezicht, bestaande uit Willem Cramer, Jacob den Houting en Justin Jansen, ziet toe op het normenkader dat aan het Kredietpaspoort ten grondslag ligt.

Kredietpaspoort heeft de ambitie om ht keurmerk te worden voor ondernemers met een financieringsbehoefte. 

Website: Kredietpaspoort.nl


Op 21 mei organiseert de De Duurzame Tafel de Tafelbijeenkomst Duurzaam Financieren. Daarin wordt Kredietpaspoort uitgebreid berlicht. Komt ook en wees welkom!
Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Hoe heet het dier met een slurf?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden elkaar duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!