Logo De Duurzame Tafel
← Laatste nieuws

7 maart 2015

Algemene Ledenvergadering, DiepenveenAfgelopen donderdag 5 maart was de Algemene Ledenvergadering van Vereniging De Duurzame Tafel in Huis Nieuw Rande in Diepenveen, bij Deventer. Deze locatie was gekozen omdat deze tussen Twente en Utrecht inligt, de twee gebieden waar de meeste leden van De Tafel zijn gevestigd.

Huis Nieuw Rande is inmiddels het huis van Geb & Gaia, een bijzondere, sprookjesachtige locatie met opvallend veel kleur. Na een heerlijk biologisch diner hebben we teruggekeken op 2014 en vooruitgeblikt op 2015.
De hoogtepunten

  • Momenteel 47 betalende leden, 21 in Utrecht en 26 in Twente-Euregio
  • Groei naar 55 tot 60 leden is dit jaar realistisch
  • Financieel zeer gezonde vereniging , investeren mogelijk
  • Groei zoeken bij productiebedrijven
  • Streven naar diversiteit onder de leden
  • Mooie agenda, binnenkort de concrete data van tafel Twente
  • Verzoek tot meer informatie vanuit leden voor website en social media
  • ‘Wij maken elkaar duurzaam’ vraagt om actieve rol van alle leden
  • Nieuwe website online in maart 2015!
  • Huidige bestuur blijft in functieAgenda

De agenda voor dit jaar begint zo langzamerhand vol te raken. Op donderdag 19 maart zijn we te gast bij Pastoe en zal Rudy Stroink spreken, maandag 20 april organiseren we samen met de Rabobank Utrecht e.o. een ondernemersupdate over Circulaire Ontwikkeling met sprekers Dr. Thomas Adelaar en biokok/ondernemer Eric van Veluwen en donderdag 21 mei is er een tafelbijeenkomst over Duurzaam Financieren.  We gaan op bezoek bij een duurzame voedingsmiddelenproducent net over de grens in Duitsland, komen meer te weten over verzuim en zorginnovatie, gaan kijken op de Zuidas en staan in oktober weer eerste rang tijdens de Military Boekelo. Het wordt een mooi jaar!

Activere rol leden, diversiteit

Tijdens de vergadering is er een discussie op gang gekomen over het principe ‘Wij maken elkaar duurzaam’. Er wordt van leden van de tafel een actieve rol verwacht, in deelname aan activiteiten en eventueel de organisatie van tafelbijeenkomsten. Vanaf dit jaar wordt het mogelijk twee contactpersonen af te vaardigen, daardoor is het makkelijker voor lidorganisaties om ‘zichtbaar’ te zijn tijdens de bijeenkomsten van De Duurzame Tafel. Als Tafel streven we naar diversiteit onder de leden, om de kennisdeling zo interessant mogelijk te houden.Bestuur

Het bestuur van 2014 blijft in 2015 intact en zal bestaan uit Mels van Vulpen (MELS!), Nick Lakenman (Claedium), Martijn Jansen (XA), Joost Baak (Borger & Burghouts), Patrick Verdoold (Bari) als penningmeester en Daan Hoogenboom (Domeco) als voorzitter. De functie van secretaris wordt zo spoedig mogelijk ingevuld. Mels van Vulpen blijft verantwoordelijk voor de ledenadministratie, Remco de Waal (remwerk) blijft adviseur communicatie.

Karin Kleingeld van MKB HUB/De Ondernemende Commissaris/Kredietpaspoort is gedurende de afgelopen uit het bestuur gestapt omdat zijn meer focus wilde in haar activiteiten. Wij danken Karin voor haar visie en haar brede inzet bij evenementen (‘evenementenbureau Kleingeld’) gedurende de opstartfase van De Duurzame Tafel.

Via deze weg wil ik graag Mels van Vulpen en Nick Lakenman bedanken voor de vlekkeloze organisatie van de ALV.

Namens het bestuur,

Daan Hoogenboom
Voorzitter


Reageer op dit nieuwsbericht

Naam
Reactie
Hoeveel is 4 plus 3?

Wij maken elkaar duurzaam

De Duurzame Tafel is een vereniging voor ondernemers en bestuurders die op een pragmatische manier willen leren over duurzaamheid. Door het organiseren van Tafelbijeenkomsten maken de leden ‘elkaar’ duurzaam: nieuwe inzichten, nieuwe denkkaders.
Meer over De Duurzame Tafel

Tafelnieuws

Meld je hier met je e-mailadres aan voor de nieuwsbrief van De Duurzame Tafel!

Lidmaatschap

Lid worden? In 2016 ben je al lid voor minder dan 1 euro per dag, 360 euro per jaar!